Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση Λοβέρδου για τους μαθητές που θέλουν να εισαχθούν στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Μέχρι αύριο το πρωί στις 8. 30, πριν ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου –εφόσον είχαν κάνει αίτηση- να παραλάβουν τα δελτία συμμετοχής τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους μαθητές διαγωνιστούν την Τετάρτη για την Α’ Λυκείου

andreas-loverdos

Χρειάστηκε η παρέμβαση του νέου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα που άγχωσε πολλούς μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις εισαγωγής σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, αλλά και τις οικογένειές τους.

Παρά το γεγονός ότι είχαν υποβάλλει εγκαίρως τη σχετική αίτηση, δεν ειδοποιήθηκαν για να παραλάβουν το μαθητικό δελτίο συμμετοχής, με κίνδυνο να χάσουν τις εξετάσεις.

Μόλις το έμαθε ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του, να ετοιμάσουν μια εγκύκλιο, ώστε να δοθεί παράταση λίγων ημερών στην παραλαβή του μαθητικού δελτίου και έτσι τα παιδιά να συμμετάσχουν κανονικά στις εξετάσεις.

Μέχρι αύριο το πρωί στις 8. 30, πριν ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου –εφόσον είχαν κάνει αίτηση- να παραλάβουν τα δελτία συμμετοχής τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους μαθητές διαγωνιστούν την Τετάρτη για την Α’ Λυκείου.

By