Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση Δ. Ρέππα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Πρόταση για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της χώρας, διατυπώνει ο Δημήτρης Ρέππας, σε γραπτή πολιτική παρέμβασή του.

Όπως παρατηρεί, «από πολλούς επιχειρείται να καταστεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο απόβλητος του πολιτικού συστήματος», ενώ ως κυρίαρχο ζήτημα παρουσιάζει την αναθεώρηση ή μη του προγράμματος.

Θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συνολική επανεξέταση και αναθεώρηση του προγράμματος που εφαρμόζεται στην χώρα δίνοντας τέσσερις βασικούς άξονες: «α) σαφής και οριζόντια ρήτρα ύφεσης – ανεργίας β) ο εκ νέου προσδιορισμός της κυλιόμενης χρονικής περιόδου για τη δημοσιονομική προσαρμογή γ) η εκπόνηση οδικού χάρτη ενεργειών για συναινετική περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους στον κατάλληλο χρόνο και δ) ο ρητός αποκλεισμός κάθε ενδεχόμενου για νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις ή νέες φορολογικές επιβαρύνσεις», όπως αναφέρει.

Χρήσιμη θεωρεί την δέσμευση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά πως δεν θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές χωρίς τη σύμφωνη θέση των κυβερνητικών εταίρων πριν από τον Ιούνιο του 2014 που είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Τονίζει πως Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να κάνει διακριτή τη σχέση του με τη Ν.Δ, δίνει ψήφο ανοχής, ενώ επικεντρώνεται στη διαδικασία αναθεώρησης της συμφωνίας.

Σε ότι αφορά την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, συναινεί με την παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου, θεωρώντας πως αποκαταστάθηκε η λάθος εντύπωση περί κεντρώου κόμματος.

Υποστηρίζει πως είναι λάθος  η αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ ως μετωπικό αντίπαλο λέγοντας «ποιος μπορεί όμως να αγνοήσει ότι ο λόγος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι συχνά μια μεταποίηση του λόγου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το μεγάλο εκλογικό ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι ασφαλώς προϊόν της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

Για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Ευ. Βενιζέλου προσθέτει τον παράγοντα αυτονομίας πολιτικής και πολιτικών. «Οι αλλαγές στη δημόσια ζωή της χώρας είναι θέμα της κοινωνίας και της ιστορίας. Όχι των μειοψηφικών και ολιγάριθμων ομάδων που διαθέτουν αναντίστοιχα τεράστια εξουσία λόγω της θέσης τους στο κοινωνικό – οικονομικό διάγραμμα» υπογραμμίζει.

Δεν παραλείπει να μιλήσει για συντεχνιασμό, παλατοκρατία, για τη διαπλοκή και την εξάρτηση των πολιτικών από κέντρα δύναμης που τους στηρίζουν αποσκοπώντας σε «καλές υπηρεσίες»

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Ρέππας, τονίζει: «Με αυτό το Συνέδριο ας κηρύξουμε την επιστροφή στη βάση και τότε η βάση της κοινωνίας θα φέρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην κορυφή της πολιτικής». [space size=»30″]

By