Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παρέμβαση Φ. Γεννηματά στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

«Η Ελλάδα επιθυμεί την ενδυνάμωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας»

gennimata610_210514

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων έμεινε στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ και στο ρόλο της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Η συνεδρίαση έγινε σε σύνθεση υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα επιθυμεί την ενδυνάμωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας για την αντιμετώπιση των σημερινών, αλλά και μελλοντικών κινδύνων, μέσα από μια ισχυρή δράση και αυτόνομες δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες βέβαια δεν αποκλείουν, αλλά επιζητούν διεθνείς συνεργασίες με άλλα κράτη και οργανισμούς», ανέφερε σχετικά η κ. Γεννηματά, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε εκ νέου «μία ευρύτερη και δικαιότερη κατανομή της εφοδιαστικής αλυσίδας και πέραν των μεγάλων αμυντικών βιομηχανιών και τη δημιουργία κινήτρων στις μεγάλες βιομηχανίες ώστε να δίνουν υποκατασκευαστικό έργο σε μικρές επιχειρήσεις».

«Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον ευρωπαϊκό αμυντικό οργανισμό οραματιζόμαστε μια ευρωπαϊκή αμυντική, τεχνολογική και βιομηχανική βάση, που θα στηρίζει και θα στηρίζεται από τις μικρομεσαίες και ενδιαμέσου μεγέθους επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «πρέπει ιδιαίτερα να ενισχυθεί η αμυντική βιομηχανική βάση σε περιοχές που είναι πιο κοντά στις περιοχές επιχειρήσεων ή αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

By