Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παρίσι: Συναγερμός για τον εντοπισμό τίγρης που κυκλόφορεί ελεύθερη

Την τίγρη φωτογράφισε μια κάτοικος της περιοχής

tiger-paris

Έντονη κινητοποίηση από ομάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, με τη βοήθεια ελικοπτέρου, πραγματοποιήθηκε χθες αλλά και σήμερα προκειμένου να εντοπιστεί και να αιχμαλωτιστεί μία τίγρης, η οποία λέγεται ότι το έσκασε και κυκλοφορεί ελεύθερη στην πόλη Μοντεβρέν, κοντά στην Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι.

Την τίγρη φωτογράφισε την Πέμπτη μια κάτοικος της περιοχής, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Ο ιδιοκτήτης ενός σουπερμάρκετ είπε ότι η σύζυγός του είδε την τίγρη στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ. «Δεν βγήκε από το αυτοκίνητο και με φώναξε για να μου πει: «Νομίζω είδα έναν λύγκα»» είπε ο άνδρας.

Η γυναίκα τράβηξε φωτογραφία το ζώο που ήταν ξαπλωμένο στο γρασίδι και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες στο Μοντεβρέν, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πάρκο της Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι. Η τίγρη δεν έχει σχέση με το πάρκο αναψυχής.

Είναι πιθανό η τίγρης να το «έσκασε» από κοντινό ζωολογικό κήπο για αιλουροειδή. Εκτιμάται ότι πρόκειται για νεαρή τίγρη.

«Από το πρωί έχουμε εξαπολύσει κυνηγητό, αστυνομικοί προσπαθούν να την αιχμαλωτίσουν» δήλωσε αστυνομική πηγή.

Στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες που φέρουν όπλα που προκαλούν παράλυση, ενώ πτήσεις πάνω από την περιοχή πραγματοποιεί ελικόπτερο.

By