Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παραίτηση Ρέσλερ μετά τη συντριβή

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών δεν εισήλθε στη Βουλή

ReslerΤην παραίτησή του ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του γερμανικού Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ και μέχρι χθες  αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, σε σημερινή σύσκεψη μετά την εκλογική συντριβή.

Σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στα ανώτερα επίπεδα του κόμματος, το οποίο απέσπασε στις χθεσινές εκλογές ποσοστό 4,8% καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρέσλερ ανέλαβε τα ηνία του FDP το 2011 από τον Γκίντο Βεστερβέλε και ήταν γνωστός για την αντίθεσή του στα προγράμματα διάσωσης σε χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου, η ηγεσία του Κόμματος των Πρασίνων σχεδιάζει επίσης να υποβάλει την παραίτησή της μετά την πτώση που σημείωσε το κόμμα στις χθεσινές εκλογές.

Η απόφαση των αρχηγών του κόμματος Κλαούντια Ροτ και Τζεμ Οζντεμίρ ελήφθη ενόψει του συνεδρίου του Κόμματος των Πρασίνων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Οι Ροτ και Οζντεμίρ κάλεσαν σύσσωμη την ηγεσία του κόμματος να παραιτηθεί, δήλωσαν πηγές προς το Γερμανικό Πρακτορείο.
Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση που κατέχει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By