Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο «κόκκινο» η παραβατικότητα των ανταλλακτηρίων – ενεχυροδανειστηρίων

Oι έλεγχοι του ΣΔΟΕ από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Σεπτέμβριο κατέγραψαν 407 παραβάσεις

skordas

«Κόκκινο» χτυπάει η παραβατικότητα των ανταλλακτηρίων – ενεχυροδανειστηρίων, καθώς οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Σεπτέμβριο κατέγραψαν 407 παραβάσεις ανεβάζοντας το ποσοστό εκείνων που λειτουργούν εκτός των κανόνων αγοράς στο 59%.

Σε έγγραφη απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη σε σχετική ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέχρι και την 11/10/2013 λειτουργούν νόμιμα 939 επιχειρήσεις με 309 υποκαταστήματα.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ ανταλλακτήρια- ενεχυροδανειστήρια από την 1/1/2013 μέχρι και την 30/9/2013 ανέρχονται σε 141, από τους οποίους έχουν προκύψει 407 παραβάσεις.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς σημειώνει ότι με κοινή υπουργική απόφαση τα ενεχυροδανειστήρια πρέπει να διαθέτουν ζυγαριές υψηλής ακρίβειας και ότι διενεργούνται έλεγχοι από ειδικά συνεργεία, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και εξαπάτησης των καταναλωτών, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση οφείλουν να είναι προσεχτικοί. Εάν μάλιστα, υποπέσει στην αντίληψή τους περίπτωση οικονομικής εκμετάλλευσης ή παράνομης συμπεριφοράς να το καταγγέλλουν στην τηλεφωνική γραμμή 1520 ή και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr). Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης, να γνωρίζουν πως μπορούν βάσει του νόμου να ανακτήσουν τα αντικείμενά τους εντός 14 ημερών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By