Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παραγουάη: Δύο παιδιά νεκρά από πυρά φρουρών σε φυλακή ανηλίκων

Αίτημα των εξεγερμένων ήταν η αύξηση του χρόνου κατά τον οποίο δικαιούνται να βλέπουν τηλεόραση στη φυλακή, ενώ κατά την διάρκεια της εξέγερσης ένας κρατούμενος κατάφερε να αποδράσει

fulakismen

Νεκροί έπεσαν δύο κρατούμενοι από τα πυρά των φρουρών, κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή ανηλίκων στην Παραγουάη, ενώ δύο φύλακες συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για χρήση θανατηφόρας βίας.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της λατινοαμερικανικής χώρας, Έβερ Μαρτίνες, η εξέγερση άρχισε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ομάδα κρατουμένων πυρπόλησε στρώματα στη φυλακή της Ιτάουγουα, περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ασουνσιόν.

Τα δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν οι φρουροί έκαναν χρήση πραγματικών πυρομαχικών εναντίον των κρατουμένων, παρά το γεγονός ότι οι κανόνες επιβάλουν τη χρήση μόνον πλαστικών σφαιρών σε σωφρονιστικά καταστήματα ανηλίκων, συμπλήρωσε ο κ. Μαρτίνες.

Σύμφωνα με τον τοπικό αστυνομικό διοικητή, αίτημα των εξεγερμένων ήταν η αύξηση του χρόνου κατά τον οποίο δικαιούνται να βλέπουν τηλεόραση στη φυλακή.

Ένας κρατούμενος κατόρθωσε να αποδράσει κατά τη διάρκεια του χάους που επικράτησε.

By