Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παραδίδονται στην πτώση οι χρηματιστηριακές αγορές

Ο Ben Bernanke έστειλε το μήνυμα της αρχής του τέλους στην απεριόριστη στήριξη της οικονομίας από τη Fed

Stock Traders Trading Stocks and SecuritiesΜε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται σήμερα η αποστροφή ρίσκου στις αγορές προς όφελος του δολαρίου αφού χθες ο Ben Bernanke έστειλε το μήνυμα της αρχής του τέλους στην απεριόριστη στήριξη της οικονομίας από τη Fed. Τις χθεσινές ρευστοποιήσεις ήρθε να εντείνει σήμερα κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών η ανακοίνωση του PMI μεταποίησης της HSBC στην Κίνα που διαμορφώθηκε σε χαμηλά 9 μηνών.

Σύμφωνα με ανάλυση της FXCM, στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο εξακολουθεί να κυριαρχεί στα κέρδη, ενώ όλα τα βασικά νομίσματα κινούνται πτωτικά έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία EURUSD δοκίμασε νωρίτερα πτωτικά το επίπεδο του 1,3200 και διαπραγματεύεται κάτω από αυτό, ενώ το USDJPY συνέχισε την ανοδική του πορεία φτάνοντας πάνω από τα 98,20 γεν. Η ισοτιμία AUDUSD διαπραγματεύεται κάτω από το 0,9200 στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβρη του 2010.

Έντονες είναι οι απώλειες στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνω του 2%, ενώ ο χρυσός «έχασε» το επίπεδο των 1.300 δολαρίων/ουγγιά σε χαμηλά άνω των 2,5 ετών με απώλειες που ξεπερνούν το 6%. Το ασήμι βυθίζεται κάτω από τα 20 δολάρια/ουγγιά με απώλειες κοντά στο 8%.

Διεθνείς οίκοι έσπευσαν να χαμηλώσουν περαιτέρω τον πήχη για το χρυσό. Ειδικότερα, η Credit Suisse περιμένει νέα πτώση κατά 50 δολάρια τις επόμενες ημέρες, ενώ η UBS υποβάθμισε τη μηνιαία πρόβλεψη για το πολύτιμο μέταλλο στα 1.250 δολάρια από τα 1.425 δολάρια και την 3μηνη πρόβλεψη στα 1.350 δολάρια από τα 1.500 δολάρια.

Στις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία ενισχύθηκαν κατά 2,1% το Μάιο έναντι εκτίμησης για 0,8%. Ο PMI μεταποίησης στη Γερμανία απογοήτευσε τις προσδοκίες, ενώ ο σύνθετος PMI στην Ευρωζώνη άγγιξε νέα υψηλά έτους παρ’ όλο που παραμένει σε περιβάλλον συρρίκνωσης.

Ακόμα η Τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι διατηρεί το όριο σύνδεσης ευρώ-ελβετικού φράγκου στο 1,2000, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο στόχος του 3μηνου Libor στο 0,00%.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By