Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν.Σταυρογιάννης για να αναλάβει δήμαρχος Λαμίας

Η έδρα επιστρέφει και πάλι στη ΝΔ

stavrogiannisA

Νωρίς το πρωί κατέθεσε στη βουλή την επιστολή παραίτησής του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών Νίκος Σταυρογιάννης για να παραλάβει τη σκυτάλη στον δήμο Λαμίας όπου εξελέγη δήμαρχος. Η ορκωμοσία του έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης είχε εκλεγεί με τη ΝΔ στις εκλογές του 2012, ωστόσο λίγο αργότερα η άρνηση του να ψηφίσει τα νέα μέτρα του κόστισαν τη διαγραφή του από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αμέσως μετά την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο, ο κ. Σταυρογιάννης είχε διαμηνύσει πως ερευνά νομικά την δυνατότητα παραμονής του και στην θέση του βουλευτή παράλληλα με εκείνη του δημάρχου «εφόσον δεν διακυβεύεται η εκλογή του στη θέση του δημάρχου» όπως δήλωνε, προκαλώντας ανησυχία στη ΝΔ, ωστόσο τελικά άλλαξε γνώμη.

Με την παραίτηση του Νίκου Σταυρογιάννη, η έδρα επιστρέφει και πάλι στη ΝΔ, από όπου είχε διαγραφεί, αφού στη θέση του θα ορκιστεί ο Δημήτρης Μπριάνης.

Έτσι η δύναμη της ΝΔ στη Βουλή, αυξάνεται κατά έναν βουλευτή. Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπριάνης που θα ορκιστεί βουλευτής είναι 48 ετών και έχει υπηρετήσει για χρόνια στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Νοσοκομείου Λαμίας.

By