Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκε το ΔΣ της ΕΑΒ με αίτημα Σταϊκούρα

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το πλαστό πτυχίο του διευθυντή της ΕΑΒ

Φωτογραφία αρχείου (Δεξιά ο γενικός διευθυντής  της ΕΑΒ Θανάσης Χρονόπουλος)
Φωτογραφία αρχείου (Δεξιά ο γενικός διευθυντής της ΕΑΒ Θανάσης Χρονόπουλος)

Tην παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ ΑΕ), ζήτησε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μια ημέρα αφότου ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη για απιστία και απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ από το 2008 μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ ΑΕ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εκτός από το μέλος του ΔΣ και πρώην στέλεχος της εταιρείας, η περίπτωση του οποίου αποτέλεσε αντικείμενο της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Για το συγκεκριμένο μέλος κινήθηκε η διαδικασία παύσης του από μέλος του ΔΣ. Η αντικατάστασή του, όπως και των άλλων μελών του ΔΣ, ούτως ή άλλως, έχει δρομολογηθεί από τις 30/7/2013 και η συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχει ορισθεί για την 28/08/2013.

Το θέμα αφορά σε πλαστό μεταπτυχιακό από το Κολούμπια το οποίο παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της ΕΑΒ Θανάσης Χρονόπουλος προκειμένου να προσληφθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By