Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέες παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων για το σχέδιο «Αθηνά»

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Το τελικό σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας παρουσιάζεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και την παραίτηση όλου του δημοτικού συμβουλίου της Ιεράπετρας.

Μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου της Ιεράπετρας, ακολούθησε αυτή του δημάρχου Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελή, ο οποίος σύμφωνα με δήλωσή του θα επιμείνουν στην παραίτηση τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοι στο συνδυασμό του.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σε δηλώσεις του στον Σκάι Κρήτης εμφανίστηκε έξαλλος με τις τελευταίες εξελίξεις και έκανε λόγο για «γαϊδούρια» και «ανίκανους» στο Υπουργείο Παιδείας, που δεν έχουν κοινή λογική. Είπε ότι το μεσημέρι στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου εκτός από παραιτήσεις θα προτείνει οι κάτοικοι να αλλάξουν και… υπηκοότητα, αφού θέλουν να τους σβήσουν από το χάρτη της ελληνικής επικράτειας, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας, που συνεδρίασε εκτάκτως, έθεσε στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις των μελών του και ήδη ο δήμαρχος, Σήφης Αναστασάκης μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να έχει επαφές.

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου τονίζεται ότι είναι αυτονόητο «πως παραιτήσεις υποβάλλουν και τα αναπληρωματικά μέλη των συνδυασμών, ώστε να υπάρξει κενό διοίκησης στον δήμο μας. Προσδοκούμε, προσθέτουν, ότι ανάλογη θα είναι η στάση και όλων όσοι εκλέγονται με ψήφους Λασιθιωτών, οι οποίοι θίγονται βάναυσα με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο νομό μας».[space size=»30″]

By