Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παραιτείται ο Πέτρος Τατσόπουλος;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το απόγευμα σε τηλεοπτική εκπομπή τη διάθεσή του να παραιτηθεί από το κόμμα του

tatsopoulos_syriza650

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοίνωσε το απόγευμα μέσα από ειδησεογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ότι θέτει στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την παραίτησή του από το κόμμα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τατσόπουλος, επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επιθυμητός και ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παράδοση στην διαγραφής, διευκολύνει τον κ. Τσίπρα και παραιτείται. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος, παραιτείται μεν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει όμως την βουλευτική του έδρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πέτρου Αντζολέτου, ο κ. Τσίπρας θα δεχθεί το πρωί της Παρασκευής τον Πέτρο Τατσόπουλο στο γραφείο του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τατσόπουλος ανέφερε πως θα κρατήσει, ό,τι και να γίνει, την έδρα του, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να δεχτώ τον πόλεμο. Μου ρίχνουν λάσπη» ενώ τόνισε πως «έχει διαβάσει τα απίστευτα από το πρωί στο Διαδίκτυο».

Ο κ. Τατσόπουλος εξήγησε ότι θα κρατήσει τη βουλευτική του έδρα, καθώς είναι υπόλογος, βάσει Συντάγματος, πρώτα απέναντι στο λαό και έπειτα απέναντι στο κόμμα. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, πέταξε το «μπαλάκι» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, να αποφασίσει εάν θα τον διαγράψει ή όχι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, γι” αυτό και έχει θέσει την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του αρχηγού του κόμμαυος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ακόμα και αν την κάνει αποδεκτή, θα μείνουμε φίλοι με τον Αλέξη Τσίπρα» έσπευσε να συμπληρώσει.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου στο προφίλ του στο Facebook, όπου έγραφε:

«Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, σχολιάζοντας κείμενα που έχουν δημοσιευτεί για εκείνον, προσθέτοντας πως «έχω δηλώσει κατ” επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ».

Από το «σύντροφο»… μ@λ@κ@» του Β. Διαμαντόπουλου στην παραίτηση Τατσόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη ξέσπασε σάλος  στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου περί ύπαρξης, εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ατόμων που βλέπουν με συμπάθεια τους τρομοκράτες.

Σάλο που συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη, με βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Γιάννης Μηλιός, να κάνουν αιχμηρά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Διαμαντόπουλος τον είπε «σύντροφο»… μ@λ@κ@», γράφοντας στο Facebook: «Είχα πει παλιότερα πως πρόκειται για μαλ…α ή προβοκάτορα, είχα φτάσει να τείνω προς το δεύτερο, μετά και από το αποψινό (σ.σ. τις δηλώσεις Τατσόπουλου την Τετάρτη) είμαι σίγουρος για το δεύτερο…».

Έξαλλος με τον κ. Τατσόπουλο έγινε και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Μηλιός, ο οποίος τόνισε: «Η ανοχή και η κάλυψη απέναντι σε ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στη βουλή πρέπει να λάβει τέλος. Με βαριά καρδιά και νου κυρίως τους υπερασπιστήκαμε για το γενικότερο καλό. Το γεγονός ότι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό. Έχουμε πολύ σοβαρότερα να κάνουμε από το να καλύπτουμε δημοσίως τα άστοχα και εκτός γραμμής πυροτεχνήματα».

Τον κ Τατσόπουλο «άδειασε», όμως, και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Βίτσας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Βίτσας είπε ότι «μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται, με παραδοξότητες και «λογικά» άλματα».

«Κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία» συνέχισε, προσθέτοντας πως «είναι άλλο ζήτημα ότι η ίδια η νομική επιστήμη έχει υιοθετήσει την αρχή ότι τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο συνιστούν πολιτικά εγκλήματα για τα οποία υπάρχει ειδική μεταχείριση από το ίδιο το Σύνταγμα».

«Για παράδειγμα μόνο για τα πολιτικά εγκλήματα μπορεί να δοθεί αμνηστία. Ακόμα περισσότερο είναι βαρύ ατόπημα όταν αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και στη γενική προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας. Αλίμονο αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By