Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ήθελε να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον άφηναν

Ιστορίες ελληνικής τρέλας…

dimosieumanewΜία απίθανη ιστορία, χαρακτηριστικό παράδειγμα της ελληνικής γραφειοκρατία, έφερε στο φως της δημοσιότητας η Independent. Μάλιστα, η εφημερίδα σχολιάζει «η Ελλάδα είναι σε κρίση. Και η περίπτωση αυτή εξηγεί το λόγο…».

Σε εκτενές ρεπορτάζ της παρουσιάζει την ιστορία ενός δασκάλου, που ήθελε να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον άφηναν. Τελικά, το Συμβούλιο της Επικρατείας μετέτρεψε εξάμηνη πειθαρχική ποινή λόγω «παρατεταμένης αποχής από τα καθήκοντά του Ελληνα δασκάλου σε απόλυση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, o 36χρονος επιχειρηματίας Άλεξ Χριστοδούλου είχε υποβάλλει την παραίτησή του σε  σχολείο, στο οποίο εργαζόταν ως καθηγητής πληροφορικής για να ασχοληθεί με την επιχείρησή του, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. «Μου είπαν ότι ήταν αργά για να υποβάλλω την παραίτηση και ότι έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω» τόνισε.

«Δε μπορούσαν να διανοηθούν ότι κάποιος θα παραιτείτο επειδή ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του», σχολιάζει ο κ. Χριστοδούλου.

 

By