Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παραλύουν οι ΗΠΑ από το πολικό ψύχος

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για απειλητική εισβολή ψυχρών μαζών και ανέμων στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Βόρειας Ντακότα

cold-usa
Η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική που έχει φέρει πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι οι χαμηλότερες εδώ και δυο δεκαετίες, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, και το σχεδόν γενικό «μπλακ-άουτ» στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων και τη μαζική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.

Τα καταφύγια για τους άστεγους «ξεχείλιζαν λόγω του ψύχους που περιγράφεται από ορισμένους μετεωρολόγους ως «πολική δίνη». Η θερμοκρασία κυμαινόταν στους -11 έως -22 βαθμούς Κελσίου πολύ κάτω του μέσου όρου σε περιοχές της Μοντάνα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα , της Μινεσότα, της Αϊόβα, του Ουισκόνσιν, του Μίτσιγκαν και της Νεμπράσκα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία .

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για απειλητική εισβολή ψυχρών μαζών και ανέμων στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Βόρειας Ντακότα , με θερμοκρασίες που φτάνουν τους – 51 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By