Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συστηματική παραπληροφόρηση ανέργων καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους έως 29 ετών.

OAED4Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) καταγγέλλει: «Γενικευμένες πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που αναπτύσσονται από παρόχους επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) με «θύματα» χιλιάδες άνεργους νέους, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους έως 29 ετών».

«Μεγάλη μερίδα των ιδιωτικών κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης επιδίδεται στη συστηματική παραπληροφόρηση των ανέργων υποστηρίζοντας ότι μόνο μέσω αυτών μπορούν να αιτηθούν τη σχετική συμμετοχή τους, ενώ παρουσιάζονται ως δήθεν «μεσολαβητές» για την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητάς τους», σύμφωνα με την Συνομοσπονδία.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για λογαριασμό τους, και σκοπίμως παραλείπουν να τους γνωστοποιήσουν τον μοναδικό κωδικό Κ.Α.Υ.Α.Σ. (Κωδικός Αριθμού Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής)».

By