Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρουσία δεκάδων ξένων ηγετών η κηδεία Μαντέλα

Πενήντα εννέα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν είτε στην επίσημη επιμνημόσυνη τελετή είτε στην κηδεία του  πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής 

mantela1

Πενήντα εννέα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν είτε στην επίσημη επιμνημόσυνη τελετή είτε στην κηδεία του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου Νέλσον Μαντέλα, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών Μαϊτέ Νκοάνα-Μασαμπάνε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων στην επίσημη επιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα. Στην τελετή αυτή θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Ο βρετανός υπουργός ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα ότι θα παραστεί στην επιμνημόσυνη τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, στο ποδοσφαιρικό στάδιο στο Σοβέτο.

Λίγο νωρίτερα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια στην κηδεία του Μαντέλα, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στη γενέτειρα του εκλιπόντος νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου, το χωριό Κούνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By