Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρουσιάστηκε από το ΥΠΕΚΑ το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης

Θα προκηρυχθούν από την Κτηματολόγιο ΑΕ διαγωνισμοί για 28 νέα έργα

maniatis yiannis«Ένα νέο ξεκίνημα για το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας, το εθνικό κτηματολόγιο» εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, καθώς εντός της εβδομάδας, προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για 28 νέα έργα κτηματογράφησης, προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ από την Κτηματολόγιο ΑΕ, έργα με τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες κτηματογράφησης της χώρας.

Όπως εξήγγειλε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης της χώρας αφορά σε 16 εκατομμύρια δικαιώματα, δηλαδή το εναπομείναν 42% των συνολικών, τα οποία καλύπτουν το 65% της έκτασης της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, αναμένεται να δημιουργηθούν 12.000 νέες θέσεις εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων, έως το τέλος του 2020.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, για θέματα ρύθμισης του χώρου και προστασίας του περιβάλλοντος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μανιάτης, εκφράζοντας την πολιτική βούληση για οργανωμένη, ταχεία και αποτελεσματική για τον πολίτη, υλοποίηση του έργου εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, που προβλέπονται και από τις κοινοτικές δεσμεύσεις της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By