Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων

Ανακοίνωση μετά τη σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αιθαλομίχλης, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ

pasok-grafeia-ippokratous«Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί απολύτως αναγκαία την άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή της πρότασής του για σοβαρή έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά χαμηλής και μέσης κατανάλωσης που δεν υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, ώστε να έχουν κίνητρο να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα, όπως αυτή είχε παρουσιαστεί σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου στις 26 Δεκεμβρίου» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας:

«Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης παραμένει οξύ και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα».

« Γι αυτό πρέπει να γίνουν αποδεκτές και οι υπόλοιπες προτάσεις που έχουμε καταθέσει και πιο συγκεκριμένα:

1. Η άμεση εφαρμογή ενός συστήματος «χρονοθυρίδας» μέσα στην όποια θα είναι εφικτή, σε καθορισμένα σημεία, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αυστηρά για οικιακή χρήση με μειωμένο ΕΦΚ, αντί της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, χωρίς κίνδυνο τροφοδότησης του λαθρεμπορίου και χωρίς ουσιαστικά πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος.

2. Η επιτάχυνση της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του συστήματος», ζητά το ΠΑΣΟΚ, συμπεραίνοντας: «Υπάρχει επιπλέον η διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Συνεπώς, όσα σπίτια δεν έχουν οικονομικό λόγο να χρησιμοποιούν ξύλο ή πέλετ για θέρμανση και διαθέτουν θερμαντικά μέσα με ηλεκτρικό ρεύμα ή πετρέλαιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγουν τις κρίσιμες ημέρες του φαινομένου της αιθαλομίχλης τα μέσα αυτά, για περιβαλλοντικούς λόγους που αφορούν όλη την κοινωνία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By