Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρουλάκης: Kοινό πολιτικό πλαίσιο από τα κόμματα για τη Χρυσή Αυγή

«Πρέπει να θυμηθούμε πως στάθηκαν τα κόμματα και πως ενοχοποίησαν στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού την τρομοκρατία» τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

venizelos androulakis

Τις εξελίξεις αναφορικά με την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής σχολίασε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Αλλά, πρέπει αυτή την παράμετρο να τη δούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διότι έρχονται ευρωεκλογές και κανείς δε θέλει να προκύψει μια Ευρωβουλή στην οποία το 30% θα είναι ευρωσκεπτικιστικές κι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών που θα έχουν και ακροδεξιές απόψεις, βαθιά εθνικιστικές. Κάτι τέτοιο θα υποσκάψει το μέλλον του οράματος της ενωμένης Ευρώπης» εκτίμησε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Πρέπει να θυμηθούμε πως στάθηκαν τα κόμματα και πως ενοχοποίησαν στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού την τρομοκρατία. Αν θυμάστε μετά το θάνατο του Μπακογιάννη, τη δολοφονία Αξαρλιάν, έτσι και τώρα πρέπει να δράσουμε με συνοχή».

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε τη συστράτευση του πολιτικού κόσμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σημειώνοντας: «δεν πρέπει για το καλό της χώρας εσωτερικά αλλά και για την εικόνα της στο εξωτερικό να υπάρχει ένα νεοναζιστικό κόμμα με τέτοια ποσοστά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κόμματα πρέπει να σταθούν με κοινό πολιτικό πλαίσιο απέναντι σε αυτό το φαινόμενο». Στον αντίποδα, «αν τώρα ο καθένας κοιτάει πως θα ωφεληθεί ή πως θα διαχειριστεί το φαινόμενο κάνοντας ένα άλλο κόμμα στην ακροδεξιά για να έχει ένα πάτημα ή κοιτώντας πως θα φτιάξει ένα πλαίσιο ετεροπροσδιορισμού σε σχέση με αυτά που πιστεύει απέναντι σε ένα νεοναζιστικό κόμμα, αυτό δε θα βοηθήσει» τόνισε, υπογραμμίζοντας: «οι πολίτες κατανοούν πότε κάνεις κάτι για το εθνικό συμφέρον ή για το συμφέρον της κοινωνίας και πότε το κάνεις για το συμφέρον του κόμματός σου. Είναι ευκαιρία με αφορμή τη Χρυσή Αυγή, μετά από πολύ καιρό τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με άξονα την απλή και κοινή λογική που έχει κάθε δημοκράτης Έλληνας πολίτης, να αντιμετωπίσουν συλλογικά το φαινόμενο. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι».

Σχολιάζοντας την άνοδο της Χρυσής Αυγής, «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ξέπλεναν συστηματικά τον νεοναζισμό στα μάτια της κοινής γνώμης. Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα. Ο σωματώδης με τη σβάστικα και την ξανθιά στο πλευρό του. Το lifestyle. Μεγάλοι Δημοσιογράφοι που παρουσίαζαν ότι υπάρχουν και αυτοί στην κοινωνία» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By