Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Χαιρετίζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιδιώκει να έχει την συναίνεση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

pasok622_201113Ανακοίνωση με αφορμή την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εξέδωσε ο Τομέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν και είναι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται σχετικά, ενώ «το κατατεθέν νομοσχέδιο διατηρεί τον πυρήνα των σχετικών προηγούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ και είναι προϊόν διαβούλευσης μεταξύ του υπουργού δικαιοσύνης και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «θέματα που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ και δεν συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, θα τεθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου μέχρι την ψήφισή του», καθώς «το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιδιώκει να έχει την συναίνεση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Οφείλει να καλύπτει όλες τις ομάδες του πληθυσμού που τίθενται σε κίνδυνο από ρατσιστικές-νεοναζιστικές πρακτικές».

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου μας δίνει την ευκαιρία να διαμορφώσουμε μαζί με την κοινωνία ένα σταθερό πλαίσιο ώστε να καταστέλλονται αλλά και να προλαμβάνονται συμπεριφορές που αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, και υπενθυμίζει την πρότασή του «για επαναφορά της ρύθμισης για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης που έχει κατατεθεί από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή «για την τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου» τον Δεκέμβριο του 2010 και προβλέπει την τροποποίηση του άρθρου 1 του Ν. 3719/08».

Ειδική αναφορά, τέλος, γίνεται και στη διάταξη αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς «η συμφωνία δυο ενηλίκων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωση τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By