Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε ν/σ, εάν δεν έχουμε συμφωνήσει

Αντίπαλος μας είναι κρίση τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη δευτερολογία του

venizelosvouli1

«Δεν υπάρχει τίποτα στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας που να μην εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές και την αξιακή φυσιογνωμία του» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη δευτερολογία του, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, «αντίπαλός μας είναι η κρίση, τα μεγάλα ιστορικά διλήμματα, οι αγορές, η τρόικα. Εμείς κάνουμε την επιλογή να μην επιβάλλουμε κανένα νέο μέτρο», τονίζοντας παράλληλα ότι «η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι «πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές». Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, το «δεν υπάρχουν μέτρα» θέλει και αντοχή πολιτική γιατί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη κρίση. Μπορείς όμως να βρεις αυτά που σου λείπουν χωρίς να χρειαστεί να κάνεις επεμβάσεις περαιτέρω στον κοινωνικό προϋπολογισμό» ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας: «ο κ. Τσίπρας προσωπικά, μη έχοντας να πει τίποτα, στοχεύει πάλι το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του για την υπόθεση των υποβρυχίων. Σε μια 15ετή υπόθεση που έχει ως μόνη φωτεινή περίοδο απόλυτης διαφάνειας και νομοθετικής ρύθμισης, αυτήν που εσείς ψηφίσατε κι εγώ εισηγήθηκα».

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, «όλα όσα έχουμε κάνει για τους πλειστηριασμούς, τις επαγγελματικές μισθώσεις, τις Κυριακές, τα ασφαλιστικά ταμεία, το φόρο ακινήτων, την ανεργία, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη του πληθυσμού, είναι ένα κεκτημένο της δουλειάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αναδείξουμε τη δουλειά αυτή» υπογράμμισε, καταλήγοντας: «Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ψηφίσουμε νομοσχέδια, εάν δεν έχουμε συμφωνήσει. Γι αυτό, πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By