Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: «ο Υπουργός θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του»

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ μετά τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κου Γεωργιάδη για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την κινητικότητα του προσωπικού, ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι:

1. Οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων πρέπει να έχουν ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς αυτούς.

Γι αυτό και πρέπει οι σχεδιασμοί του Υπουργείου να λαμβάνουν υπόψη την ελάφρυνση και όχι την προσθήκη επιπλέον βάρους στα ήδη βεβαρημένα Δημόσια Νοσοκομεία.

Και αυτό θα γίνει αν ο σχεδιασμός δεν λάβει υπόψη την ύπαρξη Χρόνιων Περιστατικών που τα υπό συγχώνευση Νοσοκομεία εξυπηρετούν, και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα που προκύπτει.

2. Τα Αστικά Κέντρα Υγείας τα οποία εξαγγέλλει ο Υπουργός, πρέπει να έχουν τουλάχιστον άμεση σύνδεση με τους γιατρούς που καλύπτουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ στην περιοχή, οι οποίοι πρέπει να παραπέμπουν τους ασθενείς στα Κέντρα Υγείας για περαιτέρω εξετάσεις

Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους, όπου υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για ραγδαία αδικαιολόγητη αύξηση των δαπανών Υγείας.

3. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού στα θέματα του προσωπικού των υπό συγχώνευση Νοσοκομείων.

Επισημαίνουμε ότι έως τώρα γίνεται αναφορά σε διαθεσιμότητες 1618 ατόμων, δεν έχει υπολογισθεί όμως το πόσοι θα χρειασθούν για τις δραστηριότητες που θα συνεχίσουν στις υποδομές των υπό συγχώνευση Νοσοκομείων.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας. Οι υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενοι να αξιοποιηθούν για τις ελλείψεις όλων των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Τέλος θα πρέπει να καλυφθούν από το όλο πρόγραμμα κινητικότητας, οι θέσεις Διοικητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, ούτως ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε διοικητικές θέσεις να αποδεσμευθεί και να διατεθεί για την νοσηλεία των ασθενών, τομέα όπου παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By