Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κοινός βηματισμός στα κομματικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;

Ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο κοινής εκλογικής καθόδου

dimarΤραβούν διαχωριστική γραμμή οριστικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μπροστά στο τσουνάμι αντιδράσεων που προκάλεσε το λουκέτο στην ΕΡΤ, σε περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου δεν ανακαλέσει τη στάση του αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Κάνουν λάθος, όσοι υποτιμούν» το ΠΑΣΟΚ φέρεται να επανέλαβε ο  Πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται» κατά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντας ότι το ζήτημα της ΕΡΤ είναι casus belli για το ΠΑΣΟΚ.

Εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στην Αγίου Κωνσταντίνου, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός κάνει πράξη το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης, όπου φημολογείται έντονα τις τελευταίες ώρες. Ανάμεσα στα όσα συζητούνται τις τελευταίες ώρα στα κομματικά επιτελεία των κυβερνητικών εταίρων είναι και η πιθανότητα κοινής εκλογικής καθόδου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ανατρέποντας τα δεδομένα στην Κεντροαριστερά.

Θερμή συνεδρίαση

Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που προηγήθηκε, Μιχάλης Καρχιμάκης και Τόνια Αντωνίου ζήτησαν από την ηγεσία του Κινήματος να προβεί σε ρήξη, ενώ την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση ζητά σειρά στελεχών της τελευταίες ώρες, όπως και η Αριστερή πρωτοβουλία.

Μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις συμπαγής εμφανίζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με εξαίρεση τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που τάχθηκε υπέρ του λουκέτου της ΕΡΤ.

Να προλάβουν τις εξελίξεις τρέχουν και οι νέοι πολιτικοί φορείς στο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου και η Συμφωνία για την νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, που σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού θα βρεθούν απέναντι σε τεχνικά ζητήματα, όπως τη συγκρότηση εκλογικού μηχανισμού και τη σύνθεση ψηφοδελτίων.

By