Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ: να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Λεπτές ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό

Political Council at PASOK / ?????, ???????? ?????????Ρητή και κατηγορηματική είναι η διαφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων , Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ζητούν να εξυγιανθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά να παραμένει ανοιχτή και να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Άμεση συνάντηση των τριών αρχηγών ζητά το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Κινήματος «κατέστησε ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης».

«Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δε φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ», πρόσθεσε η Ιπποκράτους.

«Ζητούμε την άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί τώρα αναγκαίο;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΑΡ: Ο εξορθολογισμός να γίνει με την ΕΡΤ
«Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή».

Με την ίδια ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι: «Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

By