Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Εξουσιοδότηση για τη συμφωνία

Συνεδριάζουν οι κυβερνητικοί εταίροι ενόψει της σύσκεψης

kentriki epitropi pasokΠαράλληλες συνεδριάσεις θα βρίσκονται σε εξέλιξη στις 5 το απόγευμα, τόσο στην Ιπποκράτους, όσο και στην Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης να ενημερώσουν τα κομματικά τους στελέχη για την έκβαση της χθεσινής σύσκεψης.

Η ατζέντα, όπως περιγράφηκε χθες από τους 2 πολιτικούς αρχηγούς περιλαμβάνει:

– επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας

-καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου

και τη επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης (αμφότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν χθες τον όρο ΕΡΤ).

Η εξουσιοδότηση που θα ζητήσουν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Πολιτικό Συμβούλιο και την ΚΟ του κόμματός του και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την ΚΟ και την Εκτελεστική Επιτροπή, δίνουν το έναυσμα για την τελική διαπραγμάτευση μετά από ένα πολιτικό θρίλερ που διήρκεσε περισσότερο από μια εβδομάδα.

Μολονότι οι πολιτικοί αρχηγοί αποφεύγουν οποιαδήποτε συζήτηση περί ανασχηματισμού, η γείωση της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας στην πραγματικότητα σημαίνει νέο και πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και εκπροσώπηση με συμβολισμούς των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αρκετά από τις επιλογές στην νέα σύνθεση της κυβέρνησης, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα μετέχουν με πολιτικά στελέχη, ενώ ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενσωματωθεί στη λίστα προσώπων που θα προτείνει το Μέγαρο Μαξίμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By