Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Basta…για να τα βρούμε

Σεβασμό ζητούν οι κυβερνητικοί εταίροι

KouvelisΜπορεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών να έχει οριστεί για το απόγευμα της Δευτέρας ,δίνοντας την ευκαιρία να πέσουν οι τόνοι, αλλά και να σχεδιαστούν εκ νέου τα βήματα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλιμακώνεται αυτόματα η κυβερνητική κρίση.

Το δείγμα των προθέσεών τους έδειξαν τόσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης νωρίς σήμερα το πρωί. Μιλώντας στη Βουλή για την ίδρυση του ταμείου αλληλεγγύης γενεών ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την αντίθεσή του με τους χειρισμούς για τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, ζητώντας εκ νέου σεβασμό! Αιτία πολέμου τόσο για την Ιπποκράτους όσο και για την Αγίου Κωνσταντίνου εξακολουθεί να αποτελεί η «πολιτική της πυγμής», που έφερε τους κυβερνητικούς εταίρους αντιμέτωπους με την απαξίωση του ρόλου τους στην κυβέρνηση και το «μαύρισμα της οθόνης». Υποδεικνύοντας στο Μέγαρο Μαξίμου τα όρια, «του κάναμε τη μεγάλη τιμή να δεχτούμε να είναι Πρωθυπουργός, αποδεχόμενοι μια ευρωπαϊκή πρακτική. Aλλά η ευρωπαϊκή πρακτική πρέπει να γίνεται αποδεκτή σε όλες τις πτυχές. Όχι κάπου ναι, κάπου όχι» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, προειδοποιώντας ότι «Δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές».

Την ίδια ώρα, αμετακίνητος απέναντι στο αίτημα για συντονισμό της κυβέρνησης εμφανίζεται και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. «Αν προκληθούν εκλογές, η ευθύνη δεν θα είναι δική μας» επέμεναν συνομιλητές του κ. Κουβέλη από χθες, ενώ προαπαιτούμενο και για την Αγίου Κωνσταντίνου είναι η λειτουργία της ΕΡΤ. Η άτεγκτη στάση του πρωθυπουργού θα προκαλέσει το εκλογικό ατύχημα, που ωστόσο η ΔΗΜΑΡ δεν επιδιώκει, ζητώντας να ανοίξει η ΕΡΤ και να μελετηθούν εκ νέου σχέδια για την αναδιάρθρωσή της, που είχαν συνταχθεί το τελευταίο διάστημα.

By