Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Υποχωρεί το σενάριο του 42% μετά τις αντιδράσεις του

«Εμείς δεν θα μιλήσουμε μόνο για τεχνικά θέματα, αλλά για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν στις αλλαγές του πολιτικού συστήματος» αντιτείνει η Χ.Τρικούπη

kedeAΥποχωρεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σενάριο εκλογής δημοτικών αρχόντων με 42%. Καθώς Ν. Ανδρουλάκης, Π. Κουκουλόπουλος και Κ. Σκανδαλίδης είναι μεταξύ των διαφωνούντων για την εκλογή δημάρχων με 42%.

Ευρύτερη συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές όχι μόνο στο αυτοδιοικητικό πεδίο αλλά και στον «χάρτη» του πολιτικού συστήματος αντιπροτείνει το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι βουλευτές του αντιδρούν έντονα στην προοπτική να ισχύσει το 42%.

Το ζήτημα ετέθη σε κλειστή σύσκεψη υπό τον Ευ. Βενιζέλο, όπου στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ. Κουκουλόπουλος, Ανδρουλάκης, Ντόλιος, τάχθηκαν ευθέως υπέρ της εκλογής με ισχυρή πλειοψηφία δημάρχων και περιφερειαρχών. Αν και απουσίαζε από τη σύσκεψη ο πρώην υπουργός Κ. Σκανδαλίδης, είχε διαμηνύσει και αυτός (σε επικοινωνία του με τον Ν. Ανδρουλάκη) ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την «επαναφορά» του 42%.

Είναι αυτονόητο ότι η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει, χωρίς να προκαλεί τριγμούς στο προφίλ της κυβερνητικής συνεργασίας, να συμμετάσχει στον διάλογο διευρύνοντας την ατζέντα.

«Εμείς δεν θα μιλήσουμε μόνο για τεχνικά θέματα, αλλά για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν στις αλλαγές του πολιτικού συστήματος», έλεγαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη μετά τη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος και οι Γ. Σγουρός και Κ. Ασκούνης.

Σήμερα, σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και το θέμα του εκλογικού νόμου.

ΠΗΓΗ: politikoi.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By