Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Δύσκολη αλλά αναγκαία η απόφαση

Για την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

pasok-xarilaou-trikoupi-grafeia

«Δύσκολη αλλά αναγκαία για την διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της κοινωνίας, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και του τουρισμού» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων που κήρυξαν την απεργία παράνομη και καταχρηστική, «η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει θεατής, απέναντι στις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από τις διακοπές ρεύματος».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «η ενέργεια, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η απρόσκοπτη παροχή του στην ελληνική κοινωνία αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων» και διαμηνύει πως «κανείς σήμερα με ακραίες αποφάσεις και πρακτικές δεν μπορεί να κρατά όμηρο τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους».

«Οι ετερόκλητες, πολιτικάντικες, και τυχοδιωκτικές, δήθεν συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη στο παρελθόν για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

By