Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Εξοφλήστε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Αντιπροσωπεία της Ιπποκράτους συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπ.Οικ. Χρήστο Σταϊκούρα

υπουργείο οικονομικών; ministry for finance; party spokemen; εκπρόσωποι κομμάτων; πολυνομοσχέδιο; billΤο θέμα των ληξιπρόθεσμων (επί τριετία) οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους έθεσε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Στην ενημέρωση που είχαν από τον υπουργό, αποδεικνύεται ότι έχουν ήδη εγκριθεί πιστώσεις 3,727 δις ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα 9 δις περίπου. Επίσης, υπολογίζεται ακόμη για τους υπόλοιπους 8 μήνες του 2013 να εγκρίνονται πιστώσεις 700-750 εκ. ευρώ ανά μήνα, ώστε ως το τέλος του έτους να εξοφληθούν στο σύνολό τους.

Ωστόσ, όπως διαπιστώθηκε, οι σωρευτικές πληρωμές της περιόδου Δεκεμβρίου 2012 – Απριλίου 2013, ανέρχονται μόνο στο ποσό των 2,19 δις Ευρώ, κι αυτό γιατί υπάρχει μείζον πρόβλημα ανταπόκρισης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και ορισμένων υπερχρεωμένων Ο.Τ.Α.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία σύντομα, για το θέμα ιδιαίτερα της εξόφλησης οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς φαρμακοποιούς προμηθευτές και λοιπούς παρόχους υγείας, αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του Οργανισμού και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Επίσης η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (κ.κ. Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας) ζήτησαν «να επιταχυνθούν ιδιαίτερα οι διαδικασίες καταβολής των οφειλομένων εφάπαξ προς συνταξιούχους του Δημοσίου». Για το θέμα αυτό θα υπάρξει επαφή με τον Υπουργό Εργασίας. «Το ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθεί σε διαρκή βάση την εξέλιξη στο ζήτημα αυτό, θεωρώντας το ως κρίσιμο τόσο για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του Κράτους προς τους πολίτες, όσο και για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιπποκράτους.

By