Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ιστορική δοκιμασία για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος

venizelos

Συμφωνία για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στην πορεία προς την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, υπήρξε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως προκύπτει από την εισαγωγική τοποθέτηση αλλά και από τη δευτερολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος στις ευρωεκλογές, τις οποίες ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «ιστορική δοκιμασία» για τη χώρα, τονίζοντας ότι κρίνεται η πολιτική σταθερότητα.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και για τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και η τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση στο Μ. Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέροντας ότι είναι υπουργός Ναυτιλίας και όχι υπουργός του Λιμενικού Σώματος.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος δεν έθεσε θέμα παρουσίας του κ. Βαρβιτσιώτη στην κυβέρνηση. Επιπλέον, τόνισε ότι η έρευνα που γίνεται πρέπει να προχωρήσει και αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν.

Όσον αφορά στην πορεία προς τη ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς», συμφωνήθηκε η συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για τη Συνδιάσκεψη, στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι ή στελέχη όλων των δυνάμεων και κινήσεων του χώρου («58», ΔΗΜΑΡ, «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» κτλ).

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By