Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Απόλυτα αντίθετο σε αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Για επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλαγές κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη

pasok622_201113Διαφορετική γραμμή πλεύσης ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ απέναντι στο ενδεχόμενο αλλαγών τόσο στον εκλογικό νόμο όσο στον «Καλλικράτη», λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διαχωρίζοντας τη στάση του από το ΥΠΕΣ.

«Η πρώτη περίοδος εφαρμογής του «Καλλικράτη» δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. Πριν αποτιμήσουμε πλήρως, θεσμικά και με σοβαρότητα τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του, δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. Πολύ περισσότερο όταν οι αναφορές σε αλλαγές του «Καλλικράτη» γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης» εκτιμά η Χ.Τρικούπη και θυμίζει ότι «όλες οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν για την ενίσχυση του ρόλου της Τ.Α. έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, παρά τις πολιτικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από διάφορες πλευρές».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αλλαγών, «Μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους κάθε βεβιασμένη πρόταση επικοινωνιακού χαρακτήρα για την χωροταξική αλλαγή του «Καλλικράτη» ή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «η η αποτίμηση του «Καλλικράτη» πρέπει να γίνει μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, απαλλαγμένη από τις όποιες προεκλογικές φορτίσεις και σκοπιμότητες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By