Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Προγραμματισμός δράσεων και Κεντροαριστερά στο επίκεντρο των συζητήσεων του κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ

pasok9Ξεκινά σε λίγη ώρα υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τη Χ.Τρικούπη σαφώς ισχυροποιημένη, αφού το δύσκολο εξάμηνο έχει μόλις τελειώσει με την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς, χωρίς καμία απώλεια από πλευράς του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο εξάμηνο του 2014, εξάμηνο για την ελληνική Προεδρία θα σημάνει μια νέα πολιτικά περίοδο, στην οποία το Κίνημα εγγυάται την πολιτικη σταθερότητα, μετά από όσα προηγήθηκαν τον περασμένο καιρό.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής θα βρεθούν, επίσης,- όπως προκύπτει κασι απο τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, Η Κεντροαριστερά, οι 58, η κυβερνητική συνεργασία με την ΝΔ, η επιστολή των «11» αλλά και η αμφισβήτηση που δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από διάφορες πλευρές.Χθες, με επιστολή τους προς τον κ. Βενιζέλο επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αμφισβητούν τις βασικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος είπε πως «έγινε πράγματι παραβίαση ανοιχτών θυρών γιατί με κάποιους από εσάς ήμουν την ίδια ημέρα μαζί κι επίσης γνωρίζατε ότι υπήρχε προγραμματισμός για συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε μία εβδομάδα». Σε ό,τι αφορά την ακολουθούμενη στρατηγική για την Κεντροαριστερά ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο ίδιος εκτελεί τις αποφάσεις του συνεδρίου χωρίς να παρεκκλίνει ούτε σπιθαμή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By