Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Νέα δημοσιεύματα για τα οικονομικά

Στο επίκεντρο του τύπου η υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Δεν φαίνεται να έχει τέλος η ιστορία με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής αγνοούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του κόμματος. «Αυτή η ιστορία πρέπει να φτάσει έως το τέλος» λένε πολλοί ενώ γύρω από τα άδεια ταμεία εξυφαίνονται πολλά σενάρια.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που επικαλείται πληροφορίες από το πόρισμα των ελεγκτών 662.000 ξοδεύτηκαν , για ταξίδια 5 ημερών τον Ιανουάριο του 2010 που αφορούσε «μετακινήσεις πρόεδρου και συνεργατών». Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν πλημμελή παραστατικά για 1,4 εκατ. ευρώ το 2007 ,4,1 εκατ. ευρώ το 2008, 3 εκατ. ευρώ το 2009 , 2,8 εκατ. ευρώ για το 2010.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναζητούνται 2 εκατ ευρώ που είναι τα χρήματα που κατέβαλαν τα 1 εκατ μέλη και φίλοι του κόμματος το 2004 κατά την ψηφοφορία για την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας επί προεδρείας του Γιώργου Παπανδρέου , 2004-2011 , κάποιοι διαχειρίσθηκαν συνολικά 270 εκατ ευρώ (140 εκατ ευρώ επιδοτήσεις από το κράτος -120 εκατ ευρώ τραπεζικός δανεισμός-10-20 εκατ ευρώ από εισφορές).

Αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ χρωστά 116 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες ,2 εκατ ευρώ στους εργαζόμενους ενώ,3 εκατ ευρώ είναι τα χρέη σε ενοίκια και προμηθευτές.

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής αποκαλύπτει τρία τιμολόγια από εκδηλώσεις που ποτέ δεν έγιναν όπως γράφει η εφημερίδα αλλά πληρώθηκαν κανονικά. Το μεγαλύτερο είναι ύψους 80 χιλιάδων ευρώ τον Μάρτιο του 2008 για μια εκδήλωση στο Σύνταγμα στις 20 του μήνα αλλά εκείνη την ημέρα στο Σύνταγμα είχε εκδήλωση η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και άλλοι φορείς άσχετοι με το ΠΑΣΟΚ .

Όλα αυτά αποκαλύπτονται την ώρα που στελέχη του κόμματος προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους ανάμεσα στα στρατόπεδα Βενιζέλου και Παπανδρέου ,καθώς την ερχόμενη εβδομάδα έχει οριστεί συνάντηση του πρώην γενικού διευθυντή του κόμματος ,Ροβέρτου Σπυρόπουλου με τον νυν Νίκο Σαλαγιάννη ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

By