Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: «Βατερλό Τσίπρα» τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πρόγευση της κοινοβουλευτικής κόντρας η χθεσινή ανακοίνωση

pasok9Με μια εκτενέστατη ανακοίνωση απάντησε αργά χθες το βράδυ η Χ.Τρικούπη στην κατάθεση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαράντα μέρες μετά, τονίζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, έρχεται στη Βουλή η επίμαχη πρόταση, για την οποία έχει ολοκληρωθεί από πλευράς του ΠΑΣΟΚ όλη η διαδικασία, για να την αποκρούσουν. «Πρόγευση» χαρακτηρίζεται η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, καθώς η Χ.Τρικούπη δηλώνει πανέτοιμη από καιρό να απαντήσει σε όλα τα θέματα.

Η προσπάθεια στοχοποίησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου από την αξιωματική αντιπολίτευση περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς δεν στρέφεται πλέον ανοιχτά κατά του κ. Βενιζέλου και συνιστά ως εκ τούτου μια προσπάθεια απεμπλοκής από το ζήτημα.

Πρόκειται σύμφωνα με την ανακοίνωση για μια συκοφαντική επίθεση που στόχο έχει να κρύψει το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατώντας να πει πράγματα για το μέλλον της χώρας.

Επιπλέον το ενημερωτικό σημείωμα του ΠΑΣΟΚ αφήνει σαφής αιχμές για εξυπηρέτηση από την αξιωματική αντιπολίτευση συμφερόντων που εμπλέκονται με την ναυπηγική βιομηχανία. Αναφέρεται μάλιστα στη στάση που επέλεξε να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ψηφοφορία για το νόμο που αφορούσε στη διάσωση των ναυπηγείων της Ελευσίνας – κατά την οποί η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ψηφίσει «παρών». Αφήνεται δηλαδή σαφής υπαινιγμός για στήριξη της Ελευσίνας έναντι του Σκαραμαγκά τη διάλυση του οποίου εκτιμά ότι απεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιλογή του κ. Τσίπρα να επιτεθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ζήτημα ναυπηγεία/υποβρύχια κατέρρευσε παταγωδώς. Η πρόταση που μετά από δυστοκία 40 ημερών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, παρά τη σοβαροφάνειά της, είναι «απορία ψάλτου βήξ». Δεν υπάρχει καμία απάντηση «για την ταμπακέρα». Για τα σκληρά ερωτήματα που επηύθηνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα στην πρόσφατη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Το κείμενο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι μια εύσχημη υπεκφυγή. Δεν θα περάσει. Ο κ. Τσίπρας είναι αναγκασμένος να έρθει στη Βουλή γιατί αυτοεγκλωβίστηκε στις συκοφαντίες του και οφείλει πλέον πολλές κρίσιμες απαντήσεις. Τον περιμένουμε…» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και υπόσχεται συνέχεια στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By