Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Να μετατεθούν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου

eniaios foros idioktisias akinitwn enfia

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ζητά από το υπουργείο Οικονομικών τη μετάθεση της πρώτης δόσης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Θέση μας είναι πως το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών, με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνση τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν«, αναφέρει η ανακοίνωση, ζητώντας και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα.

Τονίζει εξάλλου ότι μετά την επικοινωνία του Τομεάρχη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη για τα θέματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστούν παραλείψεις κατά την υποβολή της δήλωσης αλλά και στρεβλώσεις που επισημαίνονται από την εφαρμογή του.

«Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση«, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. «Το ΠΑΣΟΚ, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικό τρόπο, κενά, στρεβλώσεις ή και λάθη από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ«, καταλήγει.

By