Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Να τελειώνουμε με την τρόικα

Για το δημόσιο στην Ιπποκράτους «βλέπουν» συμφωνία μέχρι την Κυριακή.

pasoktroika2Την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα το ταχύτερο δυνατόν επισημαίνουν από την Ιπποκράτους ώστε να σταματήσει το σκηνικό αβεβαιότητας , το οποίο τροφοδοτείται με κάθε επίσκεψη της τριμερούς στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα πρέπει να να αξιοποιήσει στο έπακρο το γεγονός ότι διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα «παλαιού» (προ Κυπριακού) τύπου με δάνειο συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ μέσα από το οποίο γίνεται και η πλήρης ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της .

Για το δημόσιο στην Ιπποκράτους «βλέπουν» συμφωνία μέχρι την Κυριακή και επαναλαμβάνουν ότι από την στιγμή που η τρόικα αποδέχτηκε τον κανόνα 1:1 για τις πειθαρχικού χαρακτήρα απολύσεις , καθίσταται η παρέμβαση στο δημόσιο διαρθρωτική και όχι δημοσιονομική.

Μεγάλη σημασία αποδίδουν στην Ιπποκράτους στις ρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν με την τρόικα και για τις υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς το δημόσιο αλλά και προς τις τράπεζες. Ζητούν οι ρυθμίσεις να είναι ρεαλιστικές , κοντά στις δυνατότητες επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η τρόικα αντέδρασε θετικά στην πρότασή του για την ανάγκη μεταφοράς κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για τη χρηματοδότηση μιας μεγάλης παρέμβασης για την αναχαίτιση της ανεργίας.

Στο ΠΑΣΟΚ επιθυμούν , όπως άλλωστε δημοσίως έχει τοποθετεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος , να δημιουργηθεί στο τραπεζικό σύστημα ένας δημόσιος πυλώνας με κορμό την Εθνική Τράπεζα

Στο θέμα των γερμανική αποζημιώσεων στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν «ήταν και είναι πάντα ανοιχτό για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματα της. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της μέσα από τις μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε κανενός τις υποδείξεις. Ο κ. Σόιμπλε με τις δηλώσεις του δε βοηθά τον ελληνικό λαό όπως ίσως πιστεύει. Η Ελλάδα δεν προσδοκά να σωθεί μέσα από τις αποζημιώσεις. Είναι όμως ζήτημα τιμής, ήθους, αξιοπρέπειας και κυρίως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί. Η ελληνική κυβέρνηση συγκεντρώνει στοιχεία, εργάζεται συστηματικά και θα ασκήσει τα δικαιώματα της όποτε το κρίνει αυτή.» και υπενθυμίζουν ότι το θέμα έλαβε νομική υπόσταση «με τις διακοινώσεις του τότε υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια και του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αειμνήστου Γ.Α. Μαγκάκη στον τότε Γερμανό υφυπουργό εξωτερικών, με τις αγωγές που άσκησε ο αείμνηστος Ιωάννης Σταμούλης πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ».

 

By