Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εμφύλιος στο «παπανδρεϊκό» στρατόπεδο: όλοι εναντίον των 11

Οι υφυπουργοί, η «Κίνηση των 75» και ο Βενιζέλος στην μέση

MoraitisΣε αλληλοσπαραγμό μεταξύ των «παπανδρεϊκών» του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η προσπάθεια της «ομάδας των υφυπουργών» να βγουν μπροστά, παραμερίζοντας στις εσωκομματικές εξελίξεις παλιούς τους συμμάχους. Η επιστολή των 11 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, με την οποία ζητούν τη σύγκλιση του σώματος, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις εντός του «παπανδρεϊκού» στρατοπέδου, καθώς επιχείρησαν να διαχωρίσουν τη στάση τους από τη συγκεκριμένη ομάδα στελεχών με όρους…καθαρότητας.

«Η υγιής παπανδρεϊκή γενιά του 2009 φαίνεται να μην έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη» υπογράμμιζαν την προηγούμενη εβδομάδα ιστοσελίδες φιλικά προσκείμενες στους 11, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την παλιότερη γενιά των «παπανδρεϊκών».

Αντίθετη στην πρωτοβουλία των 11 εμφανίστηκαν στελέχη της «Κίνησης των 75», καθώς Καρχιμάκης, Διαμαντίδης, Νιώτης, Παπαηλιού και άλλα προβεβλημένα στελέχη της Κίνησης βλέπουν πίσω από την επιστολή την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, την ώρα που οι ίδιοι σημειώνουν πως ουδέποτε προκάλεσαν εσωκομματικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του.

Την ίδια άποψη διατυπώνουν και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που πρόσκεινται στην πλευρά Παπανδρέου, παρακολουθώντας με έκπληξη τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα, «παραβίασαν ανοιχτές θύρες» τόνισε η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας την επιστολή της «ομάδας των υφυπουργών», ενώ ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By