Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Από το καλοκαίρι ζητούσαμε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

«Συμφωνούμε και επιμένουμε στην πάγια θέση μας το θέμα να επιλυθεί έμπρακτα προς όφελος των πολιτών» τονίζει  η Χαριλάου Τρικούπη

pasok-grafeia-ippokratous«Από τις αρχές του καλοκαιριού είχαμε ζητήσει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που αφορούσε στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ζητήσαμε τότε, να είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς είχε διαφανεί η αναποτελεσματικότητα του μέτρου και οι επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας: «Σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών με διαρροές στον Τύπο επαναφέρει το θέμα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Συμφωνούμε και επιμένουμε στην πάγια θέση μας το θέμα να επιλυθεί έμπρακτα προς όφελος των πολιτών σε διαπραγμάτευση με την τρόικα και όχι επικοινωνιακά».

Αρχές Αυγούστου η πρώτη παρέμβαση του Κινήματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Υπενθυμίζεται ότι σε ανύποπτο χρόνο στη διάρκεια του καλοκαιριού το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης άνοιξε με συνέντευξή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος. «Μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα και νομίζω ότι αρχίσαμε. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Έγινε η μείωση του ΦΠΑ, βοηθάει; Βοηθάει ελάχιστα. Σε λίγο καιρό γίνεται μια μεγάλη διαπραγμάτευση για το φυσικό αέριο, ώστε να έχουμε μία μείωση – που υπάρχει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αργήσαμε – του 20% κι αυτό πρέπει να περάσει τόσο στη βιομηχανία, για να είναι ανταγωνιστική και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όσο και στα νοικοκυριά, ένα δεύτερο» δήλωνε στις 5 Αυγούστου στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, ο  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προαναγγέλλοντας την ίδια μέρα πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By