Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Η υπεύθυνη στάση έφερε καρπούς

Οι νηφάλιοι χειρισμοί έφεραν την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών

Political Council at PASOK / ?????, ???????? ?????????Με ψυχραιμία και ωριμότητα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν το τελευταίο ιδίως διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη τόσο τη συνύπαρξή τους με την Νέα Δημοκρατία όσο και τη διαχείριση νευραλγικών πολιτικών ζητημάτων, όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση των πλειστηριασμών.

Με μεθοδικότητα και χωρίς εντάσεις, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να φτάσει στη διατύπωση της σημερινής θέσης για την προστασία στο παρόν και το μέλλον της πρώτης κατοικίας, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο να συμπλέουν ως προς το κρίσιμο αυτό θέμα.

Μολονότι τα στελέχη του Κινήματος ανέδειξαν με τοποθετήσεις τους τις προηγούμενες ημέρες το άκαιρο του ανοίγματος ενός τόσο σημαντικού ζητήματος και δεδομένης της «ψυχικής απόστασης» που χωρίζει την Χαριλάου Τρικούπη από τις διαδοχικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τελικά επικράτησαν οι ψύχραιμες προσεγγίσεις και τα επιχειρήματα, γέρνοντας τη ζυγαριά υπέρ του Κινήματος.

Τον τόνο αλλά και τα όρια για το ΠΑΣΟΚ έθεσε προ 2 εβδομάδων ο ίδιος ο Πρόεδρος του, υπογραμμίζοντας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»: «Η θέση μας είναι απολύτως καθαρή, η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί, η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Άλλωστε αυτό δε θα βοηθούσε κανέναν ούτε τις τράπεζες που θέλουν να ρυθμίζονται και να εξυπηρετούνται τα δάνεια και όχι να «σκοτώνονται» τα σπίτια των οφειλετών αυτού του επιπέδου» .

Έκτοτε, ακολούθησαν το αίτημα για τεκμηριωμένα στοιχεία που να δικαιολογούν μια τέτοια εξέλιξη, που διατύπωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παράλληλα με σειρά τοποθετήσεων βουλευτών του Κινήματος που επισήμαναν με τη σειρά τους το κοινωνικό κόστος, αλλά και τον κίνδυνο της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας, σταθεροποιώντας τελικά την στάση της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους ενδεχόμενο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By