Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Όταν παλεύαμε για το πολυνομοσχέδιο, ο Τσίπρας έβλεπε επιχειρηματίες…

«Ταμείο» κάνει η Ιπποκράτους για τις παρεμβάσεις της στο επικείμενο νομοθέτημα

Panayiotis Tzamaros
Panayiotis Tzamaros

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ, σε γενικές γραμμές, από την κινητικότητα που επέδειξαν στο θέμα του πολυνομοσχεδίου και τις αλλαγές που κατάφεραν να επιφέρουν. Τόσο για την ουσία των ρυθμίσεων που απεσύρθησαν όσο και για την πολιτική κεφαλαιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης:

«Εμείς το παλεύουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όλες αυτές τις ημέρες είναι άφαντος» έλεγαν για να προσθέσουν καυστικά: «Εκτός από τις περιπτώσεις που ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε επιχειρηματίες και μιντιάρχες…».

Λένε μάλιστα πως «χάρη στην παρέμβαση μας αποσοβήθηκαν μια σειρά διατάξεων που θα έπλητταν περαιτέρω την οικονομία», όπως εκείνης για τα συνδικαλιστικά θέματα και τις εκλογές των Αστυνομικών υπαλλήλων ή της περαιτέρω μείωσης κατά 35% των συντάξεων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ή την πώληση άρτου από τα σούπερ μάρκετς.
Προβληματίζονται, ωστόσο, για τον επικοινωνιακό χειρισμό που έγινε στο θέμα του ΦΠΑ καθώς αρκετοί πέριξ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζουν ότι το θέμα πήρε «διαστάσεις» από τον Φίλιππο Σαχινίδη ο οποίος έθεσε με σχεδόν δραματικό τρόπο το αίτημα του κόμματος για μείωση του φόρου στην εστίαση.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός πάντως, θεωρεί ότι έπραξε ό,τι του ζήτησε στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επέμεινε να τεθεί το θέμα εκείνη την στιγμή.

Επίσης, προβληματισμός υπάρχει για το γεγονός ότι στο πολυνομοσχέδιο δεν συμπεριελήφθησαν τελικώς οι προτάσεις της Ιπποκράτους για την ανάσχεση της ανεργίας, παρότι το ΠΑΣΟΚ πίεζε γι” αυτές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper.gr το Μαξίμου είχε υποσχεθεί στο ΠΑΣΟΚ ότι προτίθεται να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο την πρώτη από τις τρείς διατάξεις που είχε προτείνει στον κ. Στουρνάρα η αντιπροσωπεία του Κινήματος.

Οι κ.κ. Σαχινίδης και Πρωτόπαπας, έχουν επικοινωνήσει με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και υπάρχει κλίμα δυσφορίας μεταξύ των βουλευτών.
Στην Ιπποκράτους, εκτιμούν τέλος, ότι η… βόλτα που έκαναν επί 20 χιλιόμετρα έξω από το Ζευγολατιό Κορινθίας οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, μετά την από κοινού επιθεώρηση του εργοταξίου στην Ολυμπία οδό, ήταν μια καλή εκτόνωση για τις σχέσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, οι οποίες, το τελευταίο διάστημα, είχαν περάσει από σαράντα κύματα. «Λύθηκαν παρεξηγήσεις» λένε πηγές από την Ιπποκράτους.
Επιπλέον τονίζουν ότι στην ασυνεννοησία μεταξύ των – προερχόμενων από την ΔΗΜΑΡ – υπουργών κ.κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη, στο θέμα των συμβασιούχων κατέδειξε την αναγκαιότητα ανασχηματισμού, όπως ζητά επιμόνως το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες.

By