Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Δυσφορία και έκπληξη έφερε η ομιλία Σαμαρά

Η επιστροφή στη «θεωρία των δύο άκρων» φέρνει την Νέα Δημοκρατία ένα βήμα πίσω

karidisA

Προβληματισμός και δυσαρέσκεια καταγράφεται στη Χαριλάου Τρικούπη, στον απόηχο της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά την αποφασιστικότητα που επέδειξε όλο το τελευταίο διάστημα σύσσωμη η κυβέρνηση στην υπόθεση της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, οι αναφορές του πρωθυπουργού για παραβιάσεις της νομιμότητας και «από άλλους» σήκωσαν κύμα αντίδρασης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη «θεωρία των δύο άκρων».

Παρά το γεγονός ότι η υιοθέτηση της θεωρίας από το πρωθυπουργικό περιβάλλον προκαλεί σοβαρές ενστάσεις και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η επιλογή του πρωθυπουργού να την θέσει εκ νέου στην ατζέντα κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας δημιούργησε δυσαρέσκεια στον κυβερνητικό του εταίρο.

Στο ΠΑΣΟΚ, που από την πρώτη στιγμή έσπευσε να πάρει αποστάσεις από την θεωρία θέτοντας το ΣΥΡΙΖΑ στο «συνταγματικό τόξο», η τοποθέτηση Σαμαρά εξέπληξε αρνητικά την ηγετική ομάδα, καθώς εκτιμάται ως οπισθοχώρηση στην μέχρι τώρα κοινή αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ενισχύοντας τόσο την αντιμνημονιακή ρητορική από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και την επιχειρηματολογία της Χ.Αυγής, κάτι που τόνισε πρώτος στο διαδίκτυο ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το κλίμα που επικρατεί στη Χ.Τρικούπη αποτυπώνει και η παρέμβαση του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για «θέατρο σκιών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» που συνεχίζεται.
Αναλυτικά, η ανάρτηση του Δημήτρη Καρύδη:

Το θέατρο σκιών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται

Ο κ Σαμαράς ρίχνει λάδι στη φωτιά με την θεωρία των δυο άκρων, ταυτίζοντας τη Χρυσή Αυγή με το ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που είναι αποκρουστικό και καταδικαστέο.

Το συντριπτικό κτύπημα στη Χρυσή Αυγή προήλθε λόγω της πολιτικής βούλησης που «δεν υπηρχε τόσο καιρό» όπως είπε ο κ. Σαμαράς και επιτέλους τη βρήκε έστω και αργά μετά απο μεγάλη πίεση του ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη,ταυτίζει την άνοδο της Χρυσης Αυγης με το μνημόνιο, κάτι που εναι τραγικό λαθος. Ελπίζουμε επιτέλους να πάψει να λειτουργεί συμψηφιστικά απέναντι στους εγκληματίες νεοναζιστες και φασιστες

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού απαιτεί Εθνικη Ενότητα όλων των Δημοκρατικών Δυνάμεων κατα του Νεοναζισμου, του φασισμού και της ξενοφοβίας

Ας σταματήσουν επιτέλους αυτή την ανούσια κοκορομαχία που δημιουργει σύγχυση και απογοήτευση μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By