Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ σε Ρουπακιώτη: Καταθέστε τώρα το αντιρατσιστικό

 Να απαγορευτεί η οπλοκατοχή βουλευτών εντός Βουλής ζητά η Ιπποκράτους – Τι συζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης με Μανιάτη, Γεννηματά, Πρωτόπαππα

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την άμεση προώθηση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα. Οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, Φώφη Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαππας τόνισαν στον υπουργό ότι «σε πολύ μεγάλο βαθμό μας καλύπτει το ν/σ» καθώς ο κορμός του είναι η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωσε ότι το ν/σ θα περάσει αύριο από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, κατόπιν θα πάει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα έλθει στη Βουλή.

«Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο προστατεύει από την βία, την εγκληματικότητα και τον ρατσισμό την κοινωνία τον κάθε πολίτη χωριστά και τελικά την ίδια την Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς» είπαν χαρακτηριστικά.

Επίσης η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «πρέπει να σταματήσει η ύπαρξη αυτού του ανιστόρητου δίπολου μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» και πως θα πρέπει «όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συστρατευτούμε προκειμένου να ψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Ζήτησαν επίσης την αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού της Βουλής και όπου απαιτείται να υπάρξουν τροποποιήσεις, «ώστε να πάψει η υποβάθμιση του κοινοβουλίου».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν εξάλλου «προφανές» ότι πρέπει να απαγορευθεί η οπλοκατοχή από βουλευτές εντός του εθνικού κοινοβουλίου. Τέλος η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι με επιστολή τους οι κ.κ.Γ. Μανιάτης, Απ. Κακλαμάνης και Λ. Γρηγοράκος, έχουν ζητήσει από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να ασχοληθεί με την συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής ειδικά και να ληφθούν μέτρα.

 

By