Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατούν αριστερίστικες φωνές

«Η πολυδιαφημισμένη κεντροαριστερή στροφή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπλανητική»

pasok-grafeia-ippokratous

Προσπάθεια δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού σκηνικού αλλά και υποκριτική στάση καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιοποιεί ο Τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ τονίζεται μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά : «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε στροφή στον ρεαλισμό και στο κέντρο, όπως διατείνονταν ότι ήθελε ο κ. Τσίπρας. Αντιθέτως, όπως προκύπτει από το κείμενο, επικράτησαν οι αριστερίστικες φωνές. Ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο από ποτέ, αδυνατώντας να αντιληφθεί τις πραγματικές προτεραιότητες των πολιτών και της χώρας και να συμβάλει στην προώθηση τους, κατασκευάζει ένα εμφυλιοπολεμικό σκηνικό και παραμένει προσκολλημένος στο ερώτημα αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει η συμφωνία της Βάρκιζας το 1945».

Παράλληλα το  ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τη «πολυδιαφημισμένη κεντροαριστερή στροφή του κ. Τσιπρα και του ΣΥΡΙΖΑ»  ψευδεπίγραφη, παραπλανητική και υποκριτική και παρατηρεί προσπάθεια  «ποινικοποίησης της κεντροαριστεράς», από πλευράς του.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης το ΠΑΣΟΚ  κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της «αντιμνημονιακής ρητορικής» και  «λαικίστικες πλειοδοσίες» ενώ εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εξαφάνισε» τη δέσμευση του ότι θα φέρει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με υπογραφές από βουλευτές και άλλων κομμάτων.

By