Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: συνάντηση αύριο με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

venizelos-slider2Στο υπουργείο Εξωτερικών θα δεχθεί αύριο στις 10 το πρωί το Προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας – εν’ όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς – θα έχει αύριο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), όπως είχε αναδείξει το thepaper.

Η παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ΤΑΙΠΕΔ αποσκοπούσε στη συζήτηση της πορείας του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με βάση τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί και οι συγκεκριμένες εξελίξεις κατά θέμα, ενώ με το ΤΧΣ η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα που συνδέονται με την ευστάθεια του Τραπεζικού Συστήματος και τις εξελίξεις που αφορούν το έργο του Ταμείου εν’ όψει της επικείμενης αξιολόγησης της τρόικας για το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν οι Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Αναδιάρθρωση εν λειτουργία για τα ΕΑΣ

Εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ότι για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα μπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση εν λειτουργία, πολιτική που εισηγήθηκε η αρμόδια Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και την οποία συζήτησε με τους ομολόγους του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο πλαίσιο αυτό τα ΕΑΣ χωρίζονται σε στρατιωτικό και πολιτικό τομέα. Ο στρατιωτικός θα καλύπτει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αναδιαρθρωθεί και ο πολιτικός θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση εν λειτουργία.

Η πρόταση αυτή εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, είναι συμβατή με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, εξασφαλίζει βιωσιμότητα, θέσεις εργασίας, προοπτική, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By