Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Τιμωρούν την Κύπρο

pasok grafeia

Προβληματισμός στην Ιπποκράτους.

 

pasok grafeia
© FOSPHOTOS Philippos Messinis

Η  Ευρωζώνη θα πρέπει τάχιστα να τροποποιήσει τις αποφάσεις της για το κυπριακό πρόγραμμα διαμηνύουν από την Στην Ιπποκράτους  με στόχο, όπως τονίζουν, να προστατεύσουν το ίδιο το ευρώ, τις χώρες που είναι εντεταγμένες, τυπικά ή ουσιαστικά, σε πρόγραμμα ή τελούν υπό πίεση και άρα τον εαυτό της συνολικά.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι προβληματισμένα για το που θα φτάσει αυτή η κατάσταση και σημειώνουν ότι «Τι μία λένε οτι είναι «μοναδική περίπτωση» η Ελλάδα, την άλλη οτι

είναι «μοναδική περίπτωση» η Κύπρος, χωρίς να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι με τη φωτιά και με τις αντοχές των κοινωνιών και των πολιτικών συστημάτων.

Παρότι οι εξελίξεις στην Ιταλία θα επέβαλαν πολύ μεγαλύτερη διορατικότητα, αυτή στην περίπτωση της Κύπρου δεν φάνηκε να υπάρχει. Οι αντιδράσεις των κοινωνιών διασταυρώνονται με τις αντιδράσεις των αγορών και η ένταση που δημιουργείται θίγει πάντα τους πιο αδύναμους»

Ο κυπριακός λαός δε χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν για το τι θα κάνει λένε από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους υπογραμμίζουν ότι έστω και τώρα θα πρέπει να γίνει αντιληπτό το τι ακριβώς έχει συμβεί και στη χώρα μας και κυρίως τι απέφυγε η Ελλάδα με τα δάνεια που κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης υπερτονίζουν πως όλοι πρέπει τώρα να καταλάβουν «πόση σημασία έχει η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην διαχείριση μιας οικονομικής κρίσης εθνικών διαστάσεων»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

«Είναι πολύ σημαντικό ότι όλες οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι στεγανοποιημένο σε σχέση με το κυπριακό. Πρέπει η ένταξη των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να συντελεστεί άμεσα, χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα των μελλοντικών γενεών Ελλήνων φορολογουμένων.»

«ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ»

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπενθυμίζουν ότι στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης ,προεκλογικά είχαν προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο στην Ελλάδα.

 

By