Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Πολλαπλό το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

www.fosphotos.com/Alexandros Katsis
www.fosphotos.com/Alexandros Katsis

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το πολλαπλό αδιέξοδο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, την τελευταία συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της κατηγορίας κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει μεγάλη νευρικότητα λόγω της επιλογής της να οργανώσει μια σκευωρία κατά του Ευ. Βενιζέλου, «βασισμένη στα αποδεδειγμένα πλέον ψεύδη του κ. Διώτη και τις πρακτορολογίες του κ. Βαξεβάνη.»

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει ότι το ζήτημα αυτό κρίθηκε στις 17.1.2013 στην Ολομέλεια της Βουλής, σε μια συνεδρίαση που υπήρξε παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση αυτή σε συνδυασμό με τη κρίση της βασικής στρατηγικής της που ανέδειξε η κυπριακή εμπειρία, την οδηγούν σε πολιτικά τυφλές και επικίνδυνες επιλογές, όπως η προφανής συμπόρευση με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην κλιμάκωση της έντασης στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής», ενώ χαρακτηρίζεται προσβλητική η συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Σε ότι αφορά τη Ζ. Κωσταντοπούλου οι ίδιοι κύκλοι σχολιάζουν ότι «η συμπεριφορά της κας Κωνσταντοπούλου εναρμονίζεται πλήρως με τις θέσεις που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιο χαρακτηριστική την άρνηση σαφούς και απερίφραστης καταδίκης της χυδαίας αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς Κασιδιάρη»

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει επίσης ότι έμεινε αναπάντητο  το ζήτημα που προέκυψε από το tweet που είχε αναρτήσει προ τριών μηνών για μόλις 59 δευτερόλεπτα ο Αλ. Τσίπρας «επαιρόμενος» για τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσίευση της λίστας, «ομολογώντας δηλαδή αυτό που είχε καταγγείλει στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος», καταλήγει η ανακοίνωση.

By