Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επιστροφή στην αφετηρία

Την Πέμπτη η μετακόμιση στη Χαριλάου Τρικούπη 50

pasoktroika2Αναγνωριστική ήταν η σημερινή, πρώτη επίσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα παλιά γραφεία του Κινήματος, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, λίγες ημέρες πριν την οριστική μεταφορά του κόμματος από την Ιπποκράτους. Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους κ.Ανδρουλάκη, Καρύδη, Παναγιωτάκη και Κατσικαρελη κατέγραψε ελλείψεις και προτεραιότητες, φροντίζοντας και για τη χωροταξία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες . Στον πρώτο όροφο σκέφτονται να τοποθετήσουν τον τομέα επικοινωνίας του κόμματος. Γραφείο τύπου, περιφερειακός τύπος, αποδελτιωσεις και απομαγνητοφωνήσεις. Εκεί θα βρίσκεται το γραφείο του κ. Καρυδη και του κ. Κωνσταντινόπουλου. Παλιά το ανάλογο γραφείο βρισκόταν για χρόνια πολλά στον τρίτο όροφο.

Στο δεύτερο όροφο θα μετακομίσει το οργανωτικό. Ο τομέας αυτός ένας ο πιο σπουδαίος γιατί κινητοποιεί σε περιόδους εκλογών όλο το κομματικό σύστημα.
Το οργανωτικό τελευταία ήταν και αυτό στον τρίτο όροφο. Τώρα κατεβαίνει έναν πιο κάτω.

Στον τρίτο όροφο οι υπηρεσίες οι οικονομικές. Εκεί ίσως μεταφερθεί και το γραφείο του κ. Νίκου Σαλαγίαννη, διευθυντή του κομματος. Στον τέταρτο όροφο επίσης υπηρεσίες διοικητικές ενώ στον Πέμπτο όροφο θα βρίσκεται το γραφείο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλακη καθώς και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου. Στον ιδιο οροφο θα συνεδριαζει και το πολιτικό συμβούλιο.

Στον έκτο και τελευταιο όροφο, ρετιρέ θα βρίσκεται το γραφείο προέδρου, όπως βρισκόταν ολα τα προηγούμενα χρόνια των προέδρων που πέρασαν. Εκεί θα εγκατασταθεί ο κ. Βενιζέλος και θα το επισκέπτεται κάθε φορά που έχει κομματική δουλειά αφού οι ώρες στη κυβέρνηση και την αντιπροεδρία θα είναι πολύ περισσότερες από εκείνες στο κόμμα.

Επειδή όμως δεν χωράει ολα τα στελέχη, τις νομαρχιακές επιτροπές του λεκανοπεδίου θα τις στεγάσουν σε άλλο διπλανό κτίριο που θα ενοικιάσουν για τις ανάγκες τις λειτουργικές τους και έτσι όλοι μαζί πλέον σε δέκα μέρες θα επιστρέψουν στις … Ρίζες εκεί από όπου ξεκίνησαν.

Στο ισόγειο του κτιρίου η αίθουσα τύπου των δημοσιογράφων που έχει παραμείνει από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου. Χρειάζεται ίσως μερικές αλλαγές αλλά αυτές θα γίνουν όπως λένε αν υπάρχουν χρήματα . Διαφορετικά θα την αφήσουν ως έχει

(Visited 1 times, 1 visits today)
By