Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Σύγκλιση των Γραμματέων των ΚΟ των κομμάτων για τη Χρυσή Αυγή

Επιστολή του Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο της Βουλής

vouli1

 

Πρωτοβουλία για τη Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ μετά τα περιστατικά στα Γιαννιτσά και το Μελιγαλά, ζητώντας από τους Γραμματείς όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να συνέλθουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις «νέες εγκληματικές δράσεις» της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά, η επιστολή του Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ:

Προς:
τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκη

Κύριε Πρόεδρε,

Υπό το φως των νέων εγκληματικών δράσεων της Χρυσής Αυγής, τόσο κατά μελών του ΚΚΕ, όσο και κατά φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τελευταία τα γεγονότα στον Μελιγαλά, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, οφείλουμε να τοποθετηθούμε και να αναλάβουμε από κοινού δράσεις για την προστασία του πολιτεύματος, για την προστασία του Κοινοβουλίου, για την προστασία των πολιτών μας.

Ως εκ τούτου ζητούμε να συγκαλέσετε, άμεσα, σε σύσκεψη τους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Συνταγματικού Τόξου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις κοινής θεσμικής δράσης.

Επισημαίνουμε πως αίτημα για συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τους ίδιους λόγους είχε κατατεθεί την 4η Απριλίου 2013, δίχως να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη.

Παράλληλα, τονίζουμε την ανάγκη να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσον αφορά στις έκνομες ενέργειες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι συμπεριφορές αυτές δείχνουν πόσο αναγκαία είναι η τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας, προκειμένου να ανακοπούν φαινόμενα οργανωμένης πολιτικής και κοινωνικής βίας, που προσβάλλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και πλήττουν την κοινωνική συνοχή.

Το Κοινοβούλιο στεγάζει δυνάμεις οι οποίες είναι αντικοινοβουλευτικές. Η Δημοκρατία μας χρειάζεται αμυντικούς μηχανισμούς προκειμένου να προστατευθεί.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ

Παναγιώτης Ρήγας

(Visited 1 times, 1 visits today)
By