Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παυλόπουλος: Έχω εμπιστοσύνη στο Σαμαρά

Βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει λύση στο θέμα των πλειστηριασμών εμφανίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπονοώντας ότι δεν θα προχωρήσει σε «ξεπάγωμα».

fosphotos.com
fosphotos.com

«Από τη στιγμή που το πήρε πάνω του ο Πρωθυπουργός είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε ο πρώην υπουργός στο Real FM. Αναφέρθηκε σε δική του πρόταση, η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι είναι αδιανόητο για λόγους κοινωνικούς και οικονομικούς να αρθεί το καθεστώς απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

«Ο νόμος θεσπίστηκε το 2009. Οι συνθήκες σήμερα είναι καλύτερες, ίδιες ή χειρότερες; Σαφώς και είναι χειρότερες. Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, επιχειρηματολογώντας κατά της άρσης. Σχολίασε μάλιστα: «Δεν είδα από την πλευρά των τραπεζών να υπάρχει κάποια αντίδραση προς την κατεύθυνση της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Έχετε την εντύπωση ότι η τράπεζα θα βρει αγοραστές για τα ακίνητα; Θα ήταν και από την πλευρά των τραπεζών, εσφαλμένος ο υπολογισμός ότι κάτι τέτοιο θα ωφελούσε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By