Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παυλόπουλος: Η φορολογία μας έχει εξαντλήσει όλους

«Έχουμε ξεπεράσει το όριο εκείνο το οποίο είναι επιτρεπτό», τόνισε ο βουλευτή Προκόπης Παυλόπουλος σχολιάζοντας την υπερφολόγηση της ιδιοκτησίας

paulopoulos

«Η φορολογία έχει εξαντλήσει όλους. Η υπερφορολόγιση εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την υπόσταση της μέσης τάξης», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real Fm για την υπερφορολόγση αλλά και τις αξιώσεις της κυβέρνησης από την τρόικα.

«Η ιδιοκτησία δεν είναι ένα τυχαίο δικαίωμα. Όταν η ιδιοκτησία υπόκειται σε φορολογία η οποία αντιστοιχεί σε έμμεση δήμευση αυτό έχει επιπτώσεις στην κοινωνία, στον μέσο άνθρωπο, επομένως στη δημοκρατία. Έχουμε ξεπεράσει το όριο εκείνο το οποίο είναι επιτρεπτό».

«Πλήρης αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος και πλήρης αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος που αφορά στην ιδιοκτησία», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η Ευρωζώνη δεν πάει καλά. Φαίνεται ότι οι γερμανικές εμμονές, δεν κάνουν καλό. Κάναμε ότι μας είπαν. 1ον είναι ανάγκη να εντοπιστούν οι αστοχίες του προγράμματος και 2ον να βοηθήσουν την Ελληνική οικονομία να αποκτήσει τις δυνατότητες για αναπτυξιακή πορεία».

«Ο μηδενισμός του ελλείμματος, δεν οφείλεται σε μια ανάπτυξη που μας δημιουργεί τις προσδοκίες για το μέλλον. Η προστασία της ιδιοκτησίας δεν είναι μόνο κάτι το οποίο θεσπίζεται στο Ελληνικό Σύνταγμα. Είναι επιταγή του ίδιου του Ευρωπαϊκού δικαίου», τόνισε ακόμα ο κ. Παυλόπουλος.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει μονομερώς. Η αντίρρηση της τρόικα ήταν μια αντίρρηση όσο δεν καταφέρναμε να μηδενίσουμε το έλλειμμά μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο κ.Παυλόπουλος τονίζοντας την αναγκαιότητα αποφυγής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, επισήμανε«Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, αλλά πρέπει να βρεθούν. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, για άλλους σκοπούς».

By